Sfaturi pentru amenajarea unui apartamentului cu 2 camere

22-12-2021

Amenajarea apartamentului cu 2 camere: Cum obții tot ce ai nevoie pentru un spațiu limitat

Fie că te muți într-un apartament nou cu două camere sau ai decis că este momentul să-l reamenajezi pe cel în care locuiești acum, puține lucruri sunt la fel de satisfăcătoare precum decorarea locului pe care-l numești acasă.

Iar apartamentele cu două camere sunt cu atât mai interesant de amenajat. Pe de-o parte, nu sunt nici cele mai mici, așa ca ai o gamă destul de largă de opțiuni. Dar nu sunt nici cele mai spațioase, astfel că trebuie să trebuie să profiți de fiecare metru pătrat.

De la combinații ingenioase de culori la alegerea celor mai deosebite și versatile piese de mobilier, în acest ghid vei descoperi idei și trucuri de amenajare a apartamentului cu două camere astfel încât acesta să fie practic, confortabil și cât se poate de stilat.

 

Cum amenajezi un apartament decomandat

Astfel, apartamentul decomandat unde accesul către fiecare cameră se face din hol, oferă un grad mai mare de intimitate, dar și mai multă flexibilitate în amenajare. Întrucât camerele sunt separate, ai mai multă libertate să decorezi fiecare încăpere într-un mod mai personalizat.

 

ARAMIS Biblioteca

ARAMIS Biblioteca - 2.557 lei

 

Amenajarea unui apartament cu 2 camere semidecomandat

Apartamentele semidecomandate sunt cele care au un hol la intrare prin care de obicei se intră în bucătărie și sufragerie, iar accesul în baie sau dormitor se face prin living. Când amenajezi acest tip de apartament, e important să te asiguri că decorul din livinghol și bucătărie se completează reciproc și nu par rupte din context. Să intri printr-un hol amenajat minimalist într-un living clasic sau o bucătărie rustică poate să nu fie cea mai bună decizie stilistică.

 

MOON Comodă pantofi, 3 uși rabatabile

MOON Comodă pantofi, 3 uși rabatabile

426 lei 398 lei

 

Soluții practice pentru apartamentele nedecomandate

În cazul apartamentelor nedecomandate, intrarea în orice cameră se face practic trecând prin altă cameră. Lipsa unui hol intermediar duce la un nivel scăzut de intimitate. Având dimensiuni mici, astfel de locuințe sunt potrivite fie pentru cupluri fără copii, ori pentru cei care locuiesc singuri. Desigur, un design unitar este o condiție esențială în amenajarea apartamentelor decomandate.

 

JESSE Etajeră îngustă, 4 polițe

JESSE Etajeră îngustă, 4 polițe

236 lei

 

O soluție eficientă pentru a crea ideea de spații separate în apartamentele mici nedecomandate este să delimitezi anumite zone. Poți face asta grupând piesele de mobilier – zona de relaxare cu o canapea, fotoliu, măsuță de cafea; zona de dining cu o masă și scaune, zona de lucru și așa mai departe. La fel, poți folosi covoare pentru a crea iluzia unor spații separate. O altă idee ingenioasă este să folosești un paravan pentru a compartimenta spațiile de locuit.

 

HAVANA Etajeră lată, 5 polițe/perete despărțitor

HAVANA Etajeră lată, 5 polițe/perete despărțitor

2.848 lei

 

DAKOTA Masuta, 1 usa

DAKOTA Masuta, 1 usa

616 lei

 

Personalitate distinctă pentru fiecare cameră în parte

De obicei, o paletă de culori deschisă reprezintă alegerea ideală pentru un apartament cu două camere. Pereții în nuanțe deschise alături de piese de mobilier pe măsură, vor da impresia de luminozitate și încăpere mai spațioasă.

 

ORIANA Masă extensibilă

ORIANA Masă extensibilă

475 lei

 

Însă când ai doar câteva camere la dispoziție, este important să te asiguri că fiecare dintre ele are un caracter bine definit. Un mod prin care poți să faci acest lucru este să stabilești o paletă cromatică specifică pentru fiecare încăpere, astfel încât când te muți dintr-o cameră în alta, fiecare are un vibe aparte. De la zugrăveală sau tapet la piese de mobilier și obiecte decorative, toate te pot ajuta în această misiune.

 

GROUNDED Tapet

GROUNDED Tapet

146 lei

 

De exemplu, un rezultat interesant poate fi obținut folosind o paletă cromatică modernă și jucăușă în living , nuanțe precum roz, albastru sau violet. Iar în dormitor alege culori calmante pentru a induce o stare de relaxare. Galben, verde olive sau albastru safir vor avea un rol estetic deosebit.

 

ASPEN Masă extensibilă

ASPEN Masă extensibilă

3.292 lei

 

ASPEN Consolă 2 sertare

ASPEN Consolă 2 sertare

1.927 lei

 

Un alt mod în care poți diferenția cromatic încăperile este să optezi pentru culori deschise în living, cum ar fi bej, alb sau gri deschis. Pentru a accentua căldura acestor nuanțe alege corpuri de iluminat cu lumina caldă, care vor da un aer calm și relaxant camerei. În același timp, mergi pe nuanțe mai dinamice și îndrăznețe în baie. Roz coral, albastru turcoaz sau marin vor însufleți spațiului.

 

BANKS Dulap baie suspendat cu oglindă, 3 uși

BANKS Dulap baie suspendat cu oglindă, 3 uși

1.436 lei

 

Spațiu folosit pe verticală pentru mai multe oportunități de amenajare

Dacă locuiești într-un apartament cu două camere mai mici poți salva spațiul de la sol cu soluții de amenajarea pe verticală . De exemplu, mută spațiile de depozitare pe înălțimea încăperii , alegând o bibliotecă compactă pentru living, o etajeră sau mai multe polițe.

 

STEP BY STEP Compozitie bar

STEP BY STEP Compozitie bar

3.420 lei

 

Montează oglinda pe perete în loc s-o lași sprijinită de acesta sau așezată pe podea. Astfel de detalii mici adaugă o notă de caracter, dar și funcționalitate locuinței tale.

 

amenajare apartament 2 camere 55 mp

 

Curbe și forme interesante pentru o notă de originalitate în designul încăperilor mici și înguste

Piesele cu margini rotunjite și curbate dau impresia unui spațiu mai mare , un detaliu util atât pentru camerele mici, dar și pentru cele înguste și dreptunghiulare care pot părea sufocante dacă nu sunt amenajate corespunzător. Încorporează în design o măsuță de cafea rotundă, perne decorative ovale sau alte forme mai deosebite pentru a obține o cameră departe de-a fi plictisitoare sau, și mai rău, nefuncțională.

 

PLAY Măsuță colț

PLAY Măsuță colț

325 lei

În loc să alegi o oglindă sau o ramă foto simplă, dreptunghiulară, optează pentru una – sau mai multe – piese statement rotunde. Același principiu poate fi aplicat și în alegerea covoarelor. Un covor rotund sau oval cu un model contemporan deosebit este ideal pentru a completa orice amenajare.

 

Călătoria de o mie de pași începe cu unul singur: Alegerea stilului de amenajare

Într-un apartament cu două camere este important să alegi un stil de amenajare care maximizează și pune în valoare spațiul pe care îl ai la dispoziție. Stiluri precum cel scandinavmodern, contemporan sau minimalist se potrivesc de minune pentru amenajarea apartamentelor mai mici. Cu toate că sunt diferite, acestea se bazează pe principii de simplitate și funcționalitate, esențiale într-un spațiu limitat.

 

BASEL Pat tapițat, somieră inclusă

BASEL Pat tapițat, somieră inclusă

1.238 lei

 

Stiluri precum cel eclecticrustic sau clasic se pot dovedi a fi prea mult pentru spații mici. Bineînțeles, poți include elemente din aceste curente cum ar fi un candelabru, un set de sfeșnice ori un tablou vintage, însă cu măsură. Nu încărca încăperile cu detalii care pot afecta funcționalitatea sau estetica.

 

Corpuri de iluminat care lucrează în favoarea ta

Nu putem trece cu vederea importanța corpurilor de iluminat. Alegerea acestora depinde într-o anumită măsură și de stilul de amenajare pentru care ai optat. De la piese elegante la unele zglobii, de la lustre colorate la modele în culori neutre, de la corpuri de iluminat din plastic, lemn sau metal – ai la dispoziție zeci de opțiuni dintre care să alegi. Și atunci, cum le alegi pe cele perfecte pentru amenajarea unui apartament mic cu două camere?

Asigură lumina caldă din dormitor și sufragerie cu ajutorul unei lustre sau a unui pendul cu un design interesant. În baie se recomandă corpurile de tip spot sau aplice pentru a crea o lumină fie difuză și clară. În bucătărie, ai nevoie de lumină de lucru, corpurile suspendate fiind soluția optimă în acest caz.

Nu uita nici de luminile ambientale. Într-un apartament cu două camere mai mic, lampadarele sau veiozele voluminoase încarcă inutil atmosfera, ocupând spațiu prețios pe care l-ai putea folosi în alte scopuri. Folosește aplice montate pe perete în locul corpurilor de iluminat pe care de obicei le așezi pe podea, măsuță sau noptieră.

 

KAREN Aplica 3x6W E14

KAREN Aplica 3x6W E14

732 lei

 

ELETTRA Aplica 1x6W E14

ELETTRA Aplica 1x6W E14

373 lei

 

Mobilier cu picioare expuse pentru a crea iluzia de spațiu

Dacă mobilierul voluminos, așezat pe podea este recomandat pentru a crea echilibru în încăperile mari, în cazul camerelor mici, ai nevoie de piese cu picioarele expuse pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare și aerisit.

 

LARA Canapea extensibilă, 3 locuri, stofă

LARA Canapea extensibilă, 3 locuri, stofă

1.588 lei

 

Mobila transparentă: O soluție ingenioasă pentru o amenajare aerisită

Unul dintre cele mai ingenioase trucuri pentru amenajarea unei camere mici? Mobilierul transparent.

 

LINDA Măsuță cafea

LINDA Măsuță cafea

756 lei

 

Alege piese din sticlă sau acrilic pentru a păcăli ochiul: o măsuță de cafea transparentă în locul uneia din lemn va schimba înfățișarea livingului, iar o consolă clară amplasată în hol va fi o adiție excelentă din punct de vedere estetic și se va dovedi și foarte utilă pentru a-ți păstra cheile, telefonul și alte lucruri mărunte necesare când ieși din casă.

 

VARIO Set 3 măsuțe

VARIO Set 3 măsuțe

893 lei

 

MAYERS Consolă

MAYERS Consolă

1.788 lei

 

Accente aurii pentru un decor deosebit

De obicei, accentele aurii în decor sunt asociate cu luxurianța și bogăția, dar pot de asemenea aduce o notă de căldură și rafinament în orice stil de amenajare. Folosite inteligent, detalii în culoarea metalului prețios pot transforma în totalitate încăperea.

 

PENELOPA Măsuță accent

PENELOPA Măsuță accent

977 lei

 

Nu trebuie să te limitezi doar la opțiunile evidente cum sunt sfeșnicele sau ramele aurii pentru poze sau tablouri. Din contră. Dă designului o notă de eleganță optând pentru o măsuță de cafea cu finisaj auriu sau o etajeră ce surprinde prin aspectul său fin și distins . Pe perete, montează o oglindă cu o ramă specială în culoarea chihlimbarului sau un mozaic de obiecte decorative ce dau personalitate spațiului.

 

INT LUX Etajera metalica

INT LUX Etajera metalica

1.020 lei

 

DARBY Măsuță colț

DARBY Măsuță colț

1.172 lei

 

Multifuncționalitatea: Cheie în amenajarea apartamentelor mici cu două camere

Atunci când amenajezi un apartament cu două camere este important să alegi piese de mobilier cu întrebuințări multiple. O canapea extensibilă ce se transformă cu ușurință în pat sau un pat cu ladă ce poate fi folosit și ca spațiu pentru depozitare sunt extrem de utile și practice într-o încăpere.

 

MALMO Colțar extensibil, șezlong dreapta/stânga, stofă

MALMO Colțar extensibil, șezlong dreapta/stânga, stofă

2.247 lei

 

Ai nevoie de un birou, dar nu ai unde să-l așezi? O măsuță de cafea cu lift top, care se poate transforma în câteva secunde într-un spațiu de lucru propice este soluția ideală. Un lampadar ce are totodată un spațiu pentru a așeza ceașca de cafea sau o gustare când stai comod în fotoliu? Un taburet versatil ce devine instantaneu și măsuță de cafea? Astfel de piese multifuncționale sunt prietenii tăi cei mai buni pentru amenajarea unui apartament mic cu două camere.

 

BARILANNI Masuta cafea cu lift top

BARILANNI Masuta cafea cu lift top

1.533 lei

 

CUBIX Taburet maro cu tăviță

CUBIX Taburet maro cu tăviță

598 lei

 

Oportunități de amenajare ascunse după colț

Colțurile camerei pun la dispoziție un spațiu valoros pentru amenajare. Piesele de mobilier nu trebuie concentrate în partea centrală a pereților, ci trebuie să-l folosească cât mai eficient posibil. Optează pentru elemente de colț pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

 

ANDA NORR Comodă colț

ANDA NORR Comodă colț

909 lei

 

La fel de bine va prinde și amenajarea un colțișor unde să te relaxezi în liniște ori să te ocupi cu activitatea preferată. Pentru un cititor înrăit un colț cu un fotoliu confortabil și o veioză sau un lampadar la lumina căruia poate să exploreze lumile nebănuite ascunse în cărți este tot ce și-ar putea dori. De asemenea, poți include în amenajarea acestui colț și alte piese care au un aport atât estetic cât și practic, cum ar fi o oglindă care mărește vizual spațiul.

 

ATLANTA Fotoliu

ATLANTA Fotoliu

3.928 lei

 

Amenajările interioare reușite pornesc de la un buget atent stabilit

Când vine vorba de amenajări interioare, aproximarea bugetului necesar poate deveni destul de copleșitoare. Cu mii de opțiuni la dispoziție, ai nevoie de un instrument care să te țină în graficToți suntem diferiți, din fericire, așa că trebuie să găsești tipul de amenajare, piesele de mobilier și recomandările care se pliază pe preferințele, nevoile și bugetul tău.

 

MONTANA Canapea stofă, 3 locuri

MONTANA Canapea stofă, 3 locuri

5.783 lei

 

În linii generale, costurile pentru decorarea și mobilarea unui apartament cu două camere pornesc de la 4,500 EUR pentru o amenajare low budget. Pentru o amenajare budget friendly trebuie să planifici un buget în jur de 48,600 EUR, în timp ce pentru un decor interior premium prețul poate depăși 25,500 EUR.

Descoperă mai multe detalii în ghidul nostru complet despre cât costă să amenajezi un apartament.

 

IMELDA Canapea stofă, 2 locuri

IMELDA Canapea stofă, 2 locuri

5.447 lei

 

Mobilă românească pentru apartamentul tău

Apartamentul tău cu două camere – locul pe care îl numești cu mândrie acasă – merită o amenajare pe măsură. Un decor care implică piese ce nu doar arată bine, dar sunt confortabile și rezistente. Piese care, înainte de toate, pun accent pe calitate.

De aceea, îți recomandăm să optezi pentru mobilă românească. La Mobexpert, scopul nostru este să-ți punem la dispoziție produse calitative, aspectuoase și practice de care să te bucuri mult timp de acum înainte. Apartamentul tău merită mobilă fabricată cu drag și profesionalism acasă.

 

LARMONT Colțar extensibil, șezlong dreapta/stânga și mecanism tetiere

LARMONT Colțar extensibil, șezlong dreapta/stânga și mecanism tetiere

6.348 lei

Cu atât de multe opțiuni la dispoziție, de la stiluri de design interior la materiale din care să alegi, aproximarea bugetului poate deveni o adevărată provocare. Dacă vrei să-ți faci o idee mai clară despre bugetul alocat în amenajarea apartamentului, citește ghidul nostru pentru a estima care ar fi costurile unui proiect de (re)amenajare.

În plus, am creat primul planificator de buget cu prețuri concrete care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și care îți oferă o listă de piese de mobilier recomandate care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

 

calculator mobila

 

sursa: https://mobexpert.ro/blogs/idei-de-amenajare/amenajare-apartament-2-camere

Programeaza o intalnire la
Nume & Prenume
Telefon
Adresa de e-mail
Mesaj
Vă rugăm să completați formularul de mai jos.
Unul dintre reprezentanții noștri calificați vă va contacta în cel mai scurt timp
BLOG
08 MAR 2024
Te așteptăm la Târgul Imobiliar Timișoara TIT, Ediția a VIII-a, care va avea loc la Iulius Congress Hall.
 Sâmbătă: 10:00-19:00, Duminică: 10:00-18:00  Intrare gratuită
Park Giroc
INFO & VANZARI
0787 777 977
ADRESA DE EMAIL
contact@parkgiroc.ro
LOCATIE
Str. Neptun, Giroc,
Timis, Romania
© 2024 Park Giroc. Toate drepturile rezervate
Web design by Royalty