Clădirea nZEB. Costuri ale energiei mai mici cu 30%

21-09-2022

 

Ce este o clădire nZEB ?

 

Clădirea nZEB cu consum de energie aproape egal cu zero este definită ca fiind “clădirea cu perfomanța energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse conventionale este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut și este acoperit în cea mai mare masură cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produse la fața locului sau în apropiere“.

 

 

O termoizolare corectă este suficientă pentru atingerea standardului nZEB?

 

La nivel global, în cazul unei locuințe, cel mai mare consum de energie este utilizat pentru încalzirea și răcirea spațiului, iar termoizolarea corectă este primul pas care contribuie la diminuarea pasivă a consumului.

 

Însă, luand în considerare și ponderea mare pe care o au restul echipamentelor și electrocasnicelor în bilantul total de energie, este indicat să implementăm soluții de iluminat, sisteme mecanice și aparate electrocasnice cu un grad mare de eficiență energetică.

 

 

Astfel redus necesarul de energie, asigurarea unui procent de 30% din surse regenerabile nu mai reprezintă un impediment.

 

 

Ce beneficii îți aduc ție clădirile nZEB?

 

Ne aflăm într-un moment extrem de important pentru piața construcțiilor și pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare. Este esențial să alegem să trăim în spații cu un nivel de poluare mult mai redus. Și asta, mai ales în spațiile în care ne petrecem cea mai mare parte din viață. Clădirile eficiente energetic pot ajuta comunitățile să fie mai rezistente la șocurile schimbărilor climatice.

 

Am gândit proiectul nostru de apartamente în Giroc ca pe un proiect cu clădiri mai sănătoase pentru oameni și pentru oraș. De asemenea, scopul nostru este să reducem semnificativ cheltuielile cu energia pe termen lung.

 

 

Avantajele punctuale ale clădirilor nZEB

 

Iată câteva dintre principalele diferențe pozitive pe care le aduc clădirile construite cu respectarea stansardelor nZEB:

 

Pe lângă beneficiile financiare pe care le-am expus, este esențial să ne gândim și la cele pentru sănătate. Aceasta este noua realitate a celor mai bune locuințe atât pentru noi, cât și pentru mediu.

 

Park Giroc este despre locuințe sustenabile, de calitate. Scopul nostru este să contribuim la dezvoltarea unui oraș mai puțin poluat, un oraș al unui viitor verde.

 


Sursa: https://www.rockwool.com/ro/sfaturi/nzeb/

Programeaza o intalnire la
Nume & Prenume
Telefon
Adresa de e-mail
Mesaj
Vă rugăm să completați formularul de mai jos.
Unul dintre reprezentanții noștri calificați vă va contacta în cel mai scurt timp
BLOG
08 MAR 2024
Te așteptăm la Târgul Imobiliar Timișoara TIT, Ediția a VIII-a, care va avea loc la Iulius Congress Hall.
 Sâmbătă: 10:00-19:00, Duminică: 10:00-18:00  Intrare gratuită
Park Giroc
INFO & VANZARI
0787 777 977
ADRESA DE EMAIL
contact@parkgiroc.ro
LOCATIE
Str. Neptun, Giroc,
Timis, Romania
© 2024 Park Giroc. Toate drepturile rezervate
Web design by Royalty